WoonKeur +Pakket zorg

Een deel van de activiteiten van 'Zorg in Woningen' is opgenomen in het eisenpakket van het WoonKeur +Pakket Zorg. Daarmee biedt het +Pakket Zorg voldoende ruimte voor het uitvoeren van (hulp bij) persoonlijke zorg inclusief ruimte voor (hulp bij) het verplaatsen (transfers en verkeersruimte) ook als een rollator, handbewogen rolstoel of tillift nodig is.
In 'Zorg in Woningen' ziet u daarom op een aantal plaatsen informatie over het WoonKeur +Pakket Zorg. Daarmee vinden de gebruikers van het WoonKeur +Pakket Zorg snel de voor hen benodigde informatie. Gebruik van 'Zorg in Woningen' zonder rekening te houden met WoonKeur blijft ook mogellijk.

Selectie voor WoonKeur +Pakket Zorg

De eisen van Zorg in Woningen zijn weergegeven in matjes die de benodigde ruimte aangeven voor activiteiten en transfers in de slaapkamer en de badkamer. Ook checkt u binnen Zorg in Woningen de verkeersruimte in de woning.

Binnen Zorg in Woningen wordt in drie stappen de benodigde ruimte voor zorg gecrëerd:

Op pagina 1. Activiteiten selecteren maakt de gebruiker van 'Zorg in Woningen' de keuze welke activiteiten in zijn situatie van toepassing zijn. Voor WoonKeur +Pakket Zorg staat vast welke activiteiten uit 'Zorg in Woningen' als eis in het +Pakket zijn opgenomen. Klik rechts op de pagina op het logo van WoonKeur en de activiteiten die voor het +Pakket Zorg noodzakelijk zijn worden geactiveerd.
Plaats de matjes in de tekening van de woning in pagina 2. of download op pagina 1. de bijbehorende matjes als DWG voor gebruik in een ander tekenprogramma.

In pagina 2. Tekenen: tekent u het ontwerp van badkamer en slaapkamer en plaats u de matjes die de benodigde ruimte aangeven. Voor WoonKeur +Pakket Zorg zijn de vereiste matjes vast voor u samengevoegd tot:

Deze matjes vindt u in pagina 2. Tekenen in de linker kolom naast de tekening. Ook kunt u de matjes in pagina 1. als dwg downloaden.

In Pagina 3. Verkeersruimte test u de verkeersruimte van bed naar badkamer voor de handbewogen rolstoel, de rollator, de verrijdbare passieve lift en de plafondlift.

Sla de tekening op onder een voor u herkenbare naam. U vindt uw tekening op pagina Mijn tekeningen. Op deze pagina kan u altijd uw eerder opgeslagen tekeningen terug vinden. Ook kunt vanuit deze pagina uw tekeningen opslaan op uw eigen pc en mailen naar SKW voor de certificering voor het WoonKeur Pluspakket Zorg.

 


Meer informatie